PROBLÉMÁK

A fitymának számos elváltozása ismert, ezek egy része idővel kialakult, míg más esetek valamilyen kórokozók okozta fertőzések következtében jöttek létre. Az alábbiakban először a rendellenességeket, aztán a betegségeket fejtegetem.

Előszöris, gyakran olvastam az alábbi kérdések valamelyikét, elsősorban serdülő fiúktól, vagy fiatal felnőtt srácoktól:

“Miért nem húzható hátra a péniszemen a bőr?”
“Miért nem jön hátra a fityma teljesen?”
“Merevedéskor feszül a fityma, nem megy a makk alá! Mitől lehet ez?
“Meddig kell a fitymának hátrajönnie? Mi a normális?”
“Nekem miért nincsen makkom?”

No, azt nem hiszem el, hogy valaki úgy felnőtt, hogy nincs makkja. Az már más kérdés, hogy az illető esetleg még nem látta. :-) Afrikai TKM-eknél fordul elő olykor, hogy a metélés következtében a fitymát előre kifeszítik, és hiába mérik be gondosan a makk helyzetét ujjbeggyel történő kitapintással, a “hóhér” az egész makkot leviszi. Ekkor valóban előfordul, de európai szinten ilyet csak akkor hiszek, ha látok. :-)
Azonban olyan már előfordult nem egyszer, hogy az illető eddig még 1x sem látta a makkját, és előzetes felkészítés, esetleg kisebb gondos, óvatos beavatkozás után mutattam meg neki.

 

Nézzük, miért is nem jöhet hátra az a fityma, ha már nem jön hátra teljesen!?

1.) LETAPADT?
2.) BESZŰKÜLT?
3.) RÖVID A FITYMAFÉK?

(Klikkelj a megfelelő problémára a téma folytatásához… :-)   (>>))


Ez a 3 probléma sajnos sokak számára eléggé keverhető, mivel a fityma egyik esetben sem jön hátra problémamentesen. Azonban a letapadás, valamint a rövid fitymafék-probléma járhat együtt egy esetleges fitymaszűkülettel, akár egymásba olvadt eme 2-3 dolog, akár egymástól független.

…ha nincs, aki segít, amikor gond van a péniszeddel, fitymáddal! ☺ » Fitymaszűkület, rövid fitymafék, fityma letapadás, fitymatágítás, LS, Lichen Sclerosus, hypospadiasis,… | Nem ciki beszélni róla! Kérdezz bátran! Hasznos tanácsok fiúknak és férfiaknak, pároknak, fiús szülőknek és MINDENKINEK!