Azok a bizonyos pöttyök…

PPP-k avagy a
PÖTTYNYI PÉNISZPAPULÁK

Vannak az úgynevezett Pönnynyi PéniszPapulák (ún. “PPP”-k), ezek inkább a makk peremén, annak árkában helyezkednek el körkörösen. Nézzünk is rájuk példát…

PPP-1.
>>http://www.channel4embarrassingillnesses.com/mmlib/includes/sendimage.php?path=2560.cb7c3bb1&width=392&height=294 

PPP-2.
>> http://g.epcdn.net/ups/d46/have-pearly-penile-papul-e8ijx6.jpeg

PPP-3.
>> http://www.youngmenshealthsite.org/images2/Hirsuties_papillaris_coronae_glandis_enlarged.jpg

PPP-4.
>> http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d3/Pearly_penile_papules_004_2.jpg


*   *   *

Az alábbi képek is PPP-k, összehasonlító képekben eltávolítás ELŐTT/UTÁN…

FOGADD MEG!
AKÁRMILYEN BEAVATKOZÁS VAGY MŰTÉT ELŐTT, ÉS UTÁN IS TESSÉK ÖSSZEHASONLÍTÁSI CÉLLAL FOTÓZNI!
Akkor is, ha azt te  ott és akkor nem tartod fontosnak, pedig HIDD EL, HOGY FONTOS!!!!! :-o) 

PPP-5.
>> http://www.dermphys.com/gallery/pearly-papules/images/8.jpg

PPP-6.
>> http://pearlypenilepapules.net/wp-content/uploads/PearlyPenilePapules-03-drGroff.jpg

PPP-7.
http://pearlypenilepapules.net/wp-content/uploads/PearlyPenilePapules-04-drGroff.jpg

PPP-8.
>> http://pearlypenilepapules.net/wp-content/uploads/PearlyPenilePapules-07a-drGroff.jpg

EZEK A PPP-K azaz PÖTTYNYI PÉNISZ PAPULÁK (PPP), GÖBÖK TELJESEN ÁRTALMATLANOK, nem fertőz, nem ragályos, nem terjed át a testedre, nem leszel tőlük Csubakka, :-D   tehát…
ORVOSI TEENDŐ VELE NINCS!

*   *   *

FORDYCE-PÖTTYÖK vagy FORDYCE-FOLTOK

 

FP-1.
>> http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/27/Fordyces_spot_closeup.jpg

FP-2.
>> http://www.fordycespots.com/wp-content/gallery/examples-of-fordyce-spots/fordyce_spots.jpg

FP-3.
>> http://4.bp.blogspot.com/-jhYLin0URPs/Tk5sMwQmoTI/AAAAAAAAAAw/tuplAImzLxM/s1600/19082011335.jpg

FP-4.
>> http://2.bp.blogspot.com/-OQRvtO4KvNY/T6aZVQvBrXI/AAAAAAAAABA/388op_3AcuI/s1600/Fordyce+spots+on++penis+shaft.jpeg

FP-5.
>> http://img15.hostingpics.net/pics/15629320130809020050.jpg

FP-6.
>> http://oi47.tinypic.com/fp77dw.jpg

…rosszabb esetben ilyenek…?

 

Ezek után Fordyce-FOLTOKAT (FF) mutatunk be.
Olyan foltokat, amelyeket Fordyce-Pöttyök (FP-k) tömkelege alkot, szabálytalan formában.

FF-7.
>> http://indermaguatemala.com/index.php/component/joomgallery/image?view=image&format=raw&type=img&id=101FF-8.
>> http://www.sciencephoto.com/image/148451/350wm/C0085627-Fordyce_spots_on_the_penis-SPL.jpg

___ (A képen vszsít7ő a rövid fitymafék, vmint fitymaszűkület is… <<(FF-8))

FF-9.
>> http://www.danderm.dk/atlas/pics/9/9-1-1.jpg

___ (Itt is nagyon szépen kikörvonalazódik egy fitymaszűkület, abban a vonalban uis megszakad a FF-ok folytonossága… (<< FF-9))

~~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~~
EZEK IS ÁRTALMATLAN FORDYCE-PÖTTYÖK (FP)   illetve   FORDYCE-FOLTOK (FF)!

Amennyiben valakit esztétikailag zavar, annyiban lézeres vagy kenőcsös/oldatos beavatkozással lehet tőlük megszabadulni.

Olyanra példát viszont, hogy elvileg ezek szappanos vagy fogkrémes súrolással idővel elhalványulnának, lejönnének, még nem hallottam, ill. nem volt szerencsém dokumentálni. Ha ilyesmire készülsz, és benne vagy abba, hogy a folyamatot dokumentálhassuk, annyiban MIELŐTT ezt elkezdenéd, kérlek, keress meg e-mailben! (Ideklikk!) 

MI A KÉT ELVÁLTOZÁS KÖZT A KÜLÖNBSÉG?
Íme a kettő összevetve egymással. Egyikkel sincs teendő, mert egyik sem ártalmas. Max. esztétikailag KÉPZELED annak.

>> http://www.pearlypenilepapuleshq.com/wp-content/uploads/2013/05/pearlypapulesandfordycespots.jpg

Cikk eredetije íródott:  2013. 10. 10., 13:59 (GyK)
Jelen cikk létrehozva:  2014. 10. 18. 22:16

12 hozzászólás a(z) “Azok a bizonyos pöttyök…” bejegyzéshez

 1. Megnyugtató, azt hittem, hogy valami fertőző izé és hónapok óta stresszelek miatta, erre kiderül, hogy semmiség :D Köszi :)

  1. Nincs mit! :-D
   Azt tudom neked, és másoknak is javasolni ilyen esetben, hogyha vmi újat, szokatlant fedeztek fel magatokon, először ne essetek pánikba, mert sokszor pont ennyire jelentéktelen dolgoktól paráztatjátok be saját magatokat, s tartjátok sakkban évekig. Persze nem azt mondom, hogy nem kell komolyan venni, csak ha meglátsz egy pókot a falon, nem biztos, hogy azt kell hinni róla, hogy az mérges… :-)

   Üdv: EE

 2. Azt szeretném megtudni, hogy semmilyen negativummal nem szolgál ez esztétikai szempontokon kivül?
  Fertőző-e,szóval tovább tud terjedni egyik emberröl a másikra? És házilag gyógyitható-e?

  1. Hali!
   Kedves “Én a Kém”!

   Ugyan nem tudom, melyik jelenségre gondolsz a kettő közül, mármint, melyik van neked, azonban sem a PPP-k, sem a Fordyce-pöttyök ill. Fordyce-foltok nem minősülnek betegségnek, így — mint azt fentebb a szövegben is olvas6tad, nem is fertőznek, de nem is gyógyít6óak.

   Amennyiben ezek számodra esztétikai problémát jelentenek, és úgy érzed, emiatt önbizalomhiányos lennél, két dolgot te7sz:
   1.) Lézeresen, vagy elektromos eszközzel leégetteted, ((cserébe azonban 5-6számjegyű összeggel lesz rövidebb a pénztárcád, ill. a beavatkozáshoz egynéhány szurit (= érzéstelenítő injekciót) el kell viselned az érintett területeken))!
   2.) Elfogadod, és nem okozol magadnak ebből kifolyólag több önbizalomhiányt!

   Üdv: EE

   1. Köszönöm válaszát,és azt hogy ilyen gyorsan válaszolt.Elkepesztő milyen gyorsan válaszolt.Mellesleg azt hiszem inkább el éldegélek vele,minthogy eladjam a házat :)).

    1. Nincs mit! Azt glom, ért7ő miért döntöttél így!? :-)
     (Mert ez egy döntés, ahogy az is, hogyan állsz hozzá magához a problémádhoz, ill. ahhoz is, “amid van”!?)

     Ha esetleg úgy alakul, hogy további kérdéseid merülnének fel a témában, vagy segítségre lenne szükséged vmiben, akkor a >> Kérdésed van? menüponton át ír6sz nekem!

     További kellemes estét kívánva…
     Üdv: EE

  1. Kedves Ádám!

   Sajnálattal mondom, de ilyen kenőcs nem létezik. Ez ugyanis — mint azt fentebb is írottam vala — nem betegség, az elváltozás uakkor majdnem mindenkinél kialakul valahol. Csak műtéti megoldás van az eltüntetésére. Sem fogkrém, sem psoriasiskrém (szteroidos krém pikkelysömörre) nem alkalmazható rá, ezek hatóanyaga(i) csak tönkreteszik a bőrt a rendszeres kenegetéstől, még a fogkrémé is, amelyet kizárólag orális használatra fejlesztettek ki. Mind a Fordyce-pöttyök ill. -foltok esetében, mind a pöttypapulák esetében.

   Ellenben láttam már a neten olyan videót, amelyben elektromos tűvel vagy szikével kiégették a Fordyce-pöttyöt a közepén, a maradékot pedig hegyes körömmel kinyomták. Hogy ez most mennyire tartós, maradandó eredményt hagyott maga után, arról nem szól a fáma, és arra SENKIT nem biztatnék, hogy hevítsen tűt és azzal böködje ki egyenként a Fordyce-pöttyeit, mert…
   1.) A fájdalomtól ordítani fogsz.
   2.) Égési sérüléseket szenvedhetsz.
   3.) Ha olyan kárt okozol magadnak, amely miatt orvosi ellátásra szorulsz, ott te leszel a hülye!

   A problémád kapcsán esetlegesen intim kozmetikus-kozmetológussal konzultálnék a helyedben. Amennyiben megtudtál valami újat, azt viszont örömmel venné itt szerintem mindenki, ha megírnád!

   ⚠ FONTOS:
   ==========
   Ha úgy döntesz, beavatkozást végeztetsz magadon, akkor javaslom, előtte ill. közvetlenül utána, majd utána a gyógyulási időszakban naponta készíts jó minőségű… (megfelelő élességű ill. fényviszonyok közt lőtt) …fotókat az egész kezelendő területről, úgy, hogy az arányok a fotózás távolságából kivehetőek legyenek/maradjanak, ez a te érdekedet, biztonságodat is szolgálja!

   Áldott, békés karácsonyi ünnepet és boldog új évet kívánunk! :-)
   Üdv: EE

 3. Érdekelne hogy a ppp foltokat milyen módon tüntették el?ugyanis a képnél az elötte utána részben ez nincsen feltüntetve….

  1. Kedves T!

   Pontosan nem tudni, mivel az itt szemléltetésre használt képek mindegyike a nyílt internetről származik. Az előtte/utána-képeknél a PPP-ket felte7őleg CO2-lézerrel éget7ték le, az végez ilyen munkát.

   Üdv: EE

 4. Tisztelt hozzá értő előfordulhat hogy PPP kialakulása az genetikailag kodolt dolog vagy egyéb okra vezethető vissza?!

  Mondjuk az átolvasás után igazából megnyugodtam azt hittem valami betegség de mivel fájdalmat nem okozott söt némely partnerem szerint sokkal kellemesebb érzést nyujt igy orvoshoz nem fordultam vele de most már teljesen nyugott vagyok, csak kiváncsi volnék mi alapján alakul ki?! illetve a PPP társulása FP1 el gyakori?! válaszát köszönöm

  1. Kedves IPA!

   A PPP-k az emberek 90%-ánál megjelenik. Nemcsak férfiaknál, de nőknél is. Pontosan nem tudni mi miatt alakul ez ki, ill. olyanná, amilyenné, de az emberek többségét zavarja a megjelenése. Egyesek összefüggést látnak a Fordyce-pöttyök és a Pénisz Papula-Pöttyök, más néven (Gyöngykagyló Papulák) között, főleg a hasonlatos megjelenésük miatt.
   Leginkább meddő (ki nem hajtott) szőrtüszőhagymára vagy mirigyre hasonlítanak, uakkor az SAJÁT megfigyelés ill. vélemény, hogy a fanszőrzet környékén, főleg ott, ahol gyérebb, puhább, de nem haj jellegű szőrzet van ott az előfordulásuk gyakoribb. Ilyen területek a külső nemi szerveken kívül pl. még a mellbimbó és környéke, (udvara), ill. a száj ajakvonala. Ha megfigyeljük uis mind2 másik helyen ucsak van puha testszőrzet, a mellbimbók körül is, meg persze ott a bajusz is (főleg férfiaknál. Mert ugye a nőknél is van, csak náluk ez annyira finom, hogy alig látszik, pedig van!)

   A szexuális együttlétnél uakkor az eddigi “zavaró” körülmény által funkcionálisan nagyobb stimulációt le7 a partnerbe 6olva elérni, ez intenzívebb orgazmust is előidézhet nála! (És ugye köztudott, hogy a csajok/nők sokkal nehezebben tudnak elélvezni, sz’al mielőtt most elmenne bárki is lelézereztetni, előtte azért mérlegelje, hogy érdemes-e, s hogy melyik a fontosabb? Az, hogy látványra legyünk mi magunk a péniszünkkel elégedettek, vagy inkább a sok esetben pont e látvány miatt némiképp megfogyatkozott önbizalmunkat hizlaljuk azáltal, hogy látjuk (és halljuk), mennyivel intenzívebben éli meg partnerünk a PPP-k ingerlése által méginkább magasabb intenzitású szexuális gyönyört!?

   Ezt tudom mondani így erre a dilemmára megnyugtatásul. Remélem tudtam segíteni! :-)
   Ha megnézetni szeretné fitymája/makkja adottságait, elváltozásait, esetleg véleményeztetni, és úgy érzi tudnék Önnek ebben segíteni, akkor kérem, vegye fel velem a kapcsolatot a “KÉRDÉSED VAN?” topikon keresztül, ott most már fel is tud tölteni fotót bizonyos formátumokban! (A főoldalról ill. minden topikoldal legalján lévő menüben közvetlenül, de a “SEGÍTSÉG KELL” menüponton át is könnyen odajut!)
   Megkeresése kapcsán az oldal alján lévő űrlap kitöltése előtt kérem, olvassa el az 5perces szöveget és a kitöltési útmutatót!

   Üdv: EE

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

…ha nincs, aki segít, amikor gond van a péniszeddel, fitymáddal! ☺ » Fitymaszűkület, rövid fitymafék, fityma letapadás, fitymatágítás, LS, Lichen Sclerosus, hypospadiasis,… | Nem ciki beszélni róla! Kérdezz bátran! Hasznos tanácsok fiúknak és férfiaknak, pároknak, fiús szülőknek és MINDENKINEK!