Túró a makkon?

_ A SZMEGMA általában a pénisz nem megfelelő tisztításának következménye. Ez egy élénken sárgás-fehéres, ritkábban sápadtszürkés színű túrószerű zsíros cucc, amely a makkod pereme alatti árokban lévő milliónyi faggyúmirigy által termelt fitymafaggyú + fityma alá rekedt vizelet + bőrhámladék elegye. Állaga friss állapotban akár a túró, idültebb állapotban viszont annál szilárdabb. Általában hónapok, évek, sőt évtizedek alatt viszont úgy mint télen a szalonna: megkövül, ilyenkor állaga szilárd, formája akár kavicsos is lehet. Hüvelykujjal lemorzsolva a makkodról és a belfitymádról radírforgácsszerűen hámlik, mállik lefelé. Mivel ez zsiradék, idővel megavasodhat, a szaga ekkor áporodott, BÜDÖS, emellett köti a kórokozókat, egy bizonyos idő után élénkpiros színű bevérzéses gyulladásokat is OKOZ. Később esetlegesen ELRÁKOSODHAT, ha hajlamosító tényező+fertőzést súlyosbító elem is közrejátszik!

A SZMEGMA (fitymatúrót) kialakulásáért nem az előváladék (ondócseppek (X-D ) a ludas, hanem a vizeletcseppek, amelyek bekerül7nek a fityma alá, ha azt nem húzzák hátra kellőképpen. Azonban van úgy nálam is, hogy nem csövelek, a farkam előzőleg megmostam, mégis van vmennyi szmegma, persze nem azonnal, hanem csak egy kis idő után, főleg nyáron. A makk ill. a fityma felszínének a hámladéka, ill. a bepállott fitymafaggyú — amit a makk pereme alatti árokban lévő aprócska faggyúmirigyek… ((nem a PPP-k (Pénisz Pearl Papules), de nem is a Fordyce-pöttyök)) …termelnek, — együttesen lehet a főoka a szmegmának. A faggyú viszont zsiradék, és a külső hőmérséklet-változások hatására (is) képes szilárd halmazállapotúvá válni. A szmegma ettől lesz túrós.

A szmegma uakkor előfordul6 a köldökben is, főleg azoknál, kiknek mélyre behúzódó, csücsöri köldökük van és nem tusolják, ill. törölgetik ki (utóbbit fültisztító vattapálcikával, amire bőrbarát tusfürdőt vagy BETADINE-t nyomtak előzőleg. Van akinek annyira mély a köldöke, (vizsgáltam is ilyet,) hogy csak csipesszel le7ett kiszedegetni egyenként és nagyon mélyről (˙>5 cm˙) a megkövült szmegmadarabokat. Ez főleg azoknál fordul6 elő, akiknek súlyfeleslegük van.

***
Amit elég gyakran megcsinálok, így tényleg kevesebbszer kell KÜLÖN odafigyelnem a szmegmásodásra, hogy REGGEL ÉS ESTE tusfürdős MOSÁSKOR ALAPOSAN ÁTMORZSOLOM A FITYMÁT ÉS A MAKKOT!
Miért fontos ez? Mert ha mindegyikőtök megfigyeli a sajátján, (már akinek van… ;-D) még merev állapotban, a makk megduzzadásakor, amikor elvileg “kifeszülnek a ráncok” annak felszínén, akkor is lát6tok némi vonalas barázdáltságot rajta. A koronánál ezek a barázdák általában vízszintesek, fentebb pedig függőlegesek. Olyan, mintha vonalakat karcolgattak volna rá. Hogy miért van ez, azt pontosan magam sem tudom, azonban ezekben a “karcokban” nagyon jól megbújik a szmegma, és ez víz nélkül elég nehezen jön ki onnan, ezért a WC-papírral sem lehet olyan könnyen lemorzsolni. ENNEK ÉRDEKÉBEN KELL a makkot alulról a mutató és a középső ujjakkal megtartani, felülről pedig a velük szembehelyezkedő, előzőleg megvizezett, ill. tusfürdővel, BETADINE oldattal vagy intim mosakodóval megkent HÜVELYKUJJAL MÉLYEN ÁTMORZSOLNI MOSAKODÁS/ZUHANYZÁS/FÜRDÉS KÖZBEN!


LINKTÁR A SZMEGMÁRÓL:
~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
FIGYELMEZTETÉS!

A <<!! 18+!!>>-os képek megtekintése saját felelősségre!
Csak 18 éven felülieknek vagy erősebb idegzetűeknek javasolt, amit mindenki vegyen figyelembe a saját érdekében! A túl fiataloknak, ill. gyengébb idegzetűeknek a képek sokkolóak le7nek! Tartsd be a figyelmeztetést!
~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

˙
A SZMEGMA:
>> http://images.tribe.net/tribe/upload/photo/d87/96a/d8796a4f-4ed0-44fc-95ec-e3a12f982cb4

˙
~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=
<<!! CSAK 18+/ERŐS IDEGZETŰEKNEK, nem buta, kíváncsi kiscserkészeknek…!!>>
~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=
A SZMEGMA (nemkicsit durvábban…)
>> http://kepfeltoltes.hu/120708/szmegma_01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

SZMEGMAKAVICSOK <<!! 18+!!>>:
>> http://kepfeltoltes.hu/120708/EE__Szmegmakavicsok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2 hozzászólás a(z) “Túró a makkon?” bejegyzéshez

  1. Tisztelt Szerkesztők! Előre is köszönöm szépen a tárgyilagos és kimerítő tájékoztatást a témában. A helyzetem annyiban speciális, hogy a kisfiam 2 hónapos és nagyon kis mértékű hypospadiasis gladist állapítottak meg nála. SOTE I. Gyerek Klinika sebész-urológusa szerint olyan kis mértékű, hogy igazából semmit sem befolyásol, de a hímvesszője is kissé lefele görbül. Mindennek nem tudom mennyi köze van a tapasztalt túrósodáshoz, de fürdetéskor nagyon nehéz teljesen kitisztítani. Persze gyakorlatlan is vagyok, de egy idő után elkezd sírni és végig kalimpál. Minden nap fürdetem és próbálom eltávolítani a lerakódást. Mennyire fontos 100%-ban lemosni a képződött túrót? Milyen szövődményekkel járhat? Van valami jótanácsuk, esetleg tudnak “varázsfogás” ilyen kis méreteknél? Köszönettel: RB Lilla

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

…ha nincs, aki segít, amikor gond van a péniszeddel, fitymáddal! ☺ » Fitymaszűkület, rövid fitymafék, fityma letapadás, fitymatágítás, LS, Lichen Sclerosus, hypospadiasis,… | Nem ciki beszélni róla! Kérdezz bátran! Hasznos tanácsok fiúknak és férfiaknak, pároknak, fiús szülőknek és MINDENKINEK!