RÖVID A KANTÁR?

Azért nem jön hátra a fitymád, mert úgy gondolod, hogy…

RÖVID A KANTÁR?
(Ez a rövid fitymafék, ill. annak beletapadása a makkba = Frenulum breve)————————————————————————————————————
A FITYMAFÉK (kantár) egy  a makkod alján a húgycsőnyílásból előrefelé eredő — húrszerű bőrképződmény, ami jelen esetben rövidebb, mint annak kellene lennie, emiatt a fitymát nem engedi teljesen kifeszülni, vagy, ha némiképp mégis, úgy a makkot előrefelé biccenti.

Az alábbi képen a fitymafék a sárga színnel kiemelt “frenulum”:
>> http://xa.yimg.com/kq/groups/11487290/homepage/name/homepage.jpg?type=sn
>> http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Frenulum_of_prepuce_of_penis.jpg

A rövid fitymafék pedig így néz ki…: 
SZŰKÜLETESEN:
>> http://images.tribe.net/tribe/upload/photo/01f/16e/01f16edd-8107-45d2-aba4-a8016b7e21df
>> http://images.tribe.net/tribe/upload/photo/3dc/8ca/3dc8cae9-1fbd-4e65-bbcf-f801c2289925
SZŰKÜLET NÉLKÜL:
>> http://www.foreskinrestore.com/image/Penisfrenulum.jpg 
>> http://www.male-initiation.net/frenulum/frenuloplasty/afb/frenulum_breve2.jpg
>> http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Frenulum_breve-uncircumcised-28_year_old.jpg

A fitymaszűkület és a rövid fitymafék együtt ill. külön is jelentkezhet, számtalan típusa, formája ismert, mindegyik egyedi! Vannak persze jellegzetes típusok, de a probléma egyéni elbírálást, és személyes vizsgálatot igényel, olyan személy által, aki valamilyen szinten szakavatott a témában! Szemrevételezés, vizsgálat nélkül senki nem fogja neked megállapítani, még az se, aki esetleg képben van, legyen szó akár rólam, akár másvalakiről! :-o

Ebben az esetben nem biztos, hogy egyszerű fitymaszűkület okozza a problémát. Ha ugyanis a fityma még menne tovább a makkod alá, de a hímvessző elülső (herezacskó felé eső) oldalán lévő…
— közvetlenül a húgycsőnyílás alsó széléből kiinduló,
— a fityma külső lemezéig futó, abba beleolvadó,
— normál esetben a makktól és a fitymától elkülönülő, azokhoz egy vékony, majdnem átlátszó kis hártyával kötődő,
— vékony/vaskos, a fitymába érve szerteágazó kis,
…húrszerűség túlzottan megfeszül, a szexuális életben kellemetlenségeket, fájdalmat, csípő érzést, emiatt belső félelmeket, önbizalomzavarokat okozhat, mert félő, hogy a vad, heves szex, közösülés (túlfeszítés) következtében esetleg elpattan, elszakad. Ha ez megtörténik, ijesztő módon vérezni kezd, mert a fitymafékben kapilláris erecskék futnak, melyek gazdagon ellátják a féket. És mivel ez a rész idegvégződésekben is rendkívül gazdag, általában egy hirtelenül fellépő éles, kellemetlen, csípő, égő érzés kíséretében következik be, majd amikor kiveszed a dákód a vaginából, az óvszer (ha használtok) véres lesz, mert a féked vérzik. Ez a fitymafék-szakadás.

(Fényképet erről sajna még nem áll módunkban mutatni, ezért arra kérünk téged, ha elszakadt a fitymaféked, légy szíves AZONNAL FOTÓZD LE, ha teheted, és küldd el nekünk! Ezt megteheted az alábbi menüponton keresztül:
“Kérdésed van?”
Köszönjük előre is!)

Ha rövid a kantár, annak már figyelmeztető jele van. Pl. ha vaskos a fék, esetleg elemelkedik a fityma hátrafeszítésekor a pénisztesttől, s önmaga alá kezdi húzni a makkot is, akkor érdemes elgondolkodni azon, (főleg a szexuális nemi élet megkezdése előtt, lehetőleg még fiatal serdülőkorban), hogy ezt a fitymaféket, más néven kantárt rendesen megcsináltatod.

Ezt a célodat az alábbi beavatkozásokkal áll módodban megoldatni:
> Fitymafék-meghosszabbítás
> Fitymafék-átvágás
> Fitymafék-leégetés
> Fitymafék-lelézereztetés
> Fitymafék-alávarrás

(Ezekről később írunk. Türelmeteket kérjük! :-) )

Nagy előnye a szimpla fitymafék-műtéteknek, hogy a fitymát egyik esetben sem kell eltávolítani, nem igényel TKM-et. Ennek megoldásával ugyanis a fityma  ha nincs szűkület  a későbbiekben minden probléma nélkül hátrahúzható lesz. Azonban egy makacsabb fitymaszűkület mellett már előfordulhat, hogy maga a fitymaplasztika, vagy RKM illetve TKM elvégzéséhez már szükség lesz a fitymaféket is eltávolítani. Igaz,  előfordul, hogy az orvos a körülmetélés során meghagyja a fitymaféket, vagy még hozzá is told.


Egy biztos, a sima fékműtét nem igényel körülmetélést, viszont ha valaki TKM-eltet, annál előfordulhat egyfajta ronda, bumszliszerűség, közvetlenül a műtét után, amely idővel lelohad. Az NEM A FITYMAFÉK már, az csupán azért van ott, mert az orvos ott varrta össze a fitymaféket, a körkörösen átvágott fitymával.

…ha nincs, aki segít, amikor gond van a péniszeddel, fitymáddal! ☺ » Fitymaszűkület, rövid fitymafék, fityma letapadás, fitymatágítás, LS, Lichen Sclerosus, hypospadiasis,… | Nem ciki beszélni róla! Kérdezz bátran! Hasznos tanácsok fiúknak és férfiaknak, pároknak, fiús szülőknek és MINDENKINEK!