A Fitymafék megoldásának módjai

Creative Commons Licenc

“Ha túlfeszíted a húrt… O_o”

Sokan félnek, tartanak az orvosi beavatkozásoktól, főleg akkor, ha azt a férfiasságunkon kell elvégezni.
Tény és való, a magyar egészségügy helyzete sem igen rózsás, van aki ezért inkább magánorvosnál csináltatja meg fitymaproblémáját egyszer s mindenkorra egy valag pénzért.

“— De vajon jobban megéri-e ez így?”

Ebben a topikban a fitymafék megoldásának módjairól, orvoslási lehetőségeiről lesz szó.
Az emberek többségének rövid a fitymaféke. Van ahol egy fitymaszűkülettel együtt alakult ki, s egyes esetekben a fitymaszűkület oka is lehet, mert a kantár rövidsége a fityma látszólag szűk gyűrűjébe olvadt, másoknál a fimózistól elkülönül. Bosszantó, mert zavarhat minket, férfiakat aktus (önkielégítés, szex) közben, és ez pszichésen frusztrálhat bárkit!
A kantár rövidsége, ha férfit zavarja, aktuskor az alábbi problémákat okozhatja:
> A fék húrja fáj, feszül, túlfeszül, melynek következtében berepedhet.
> Heves szex/maszti esetén a rövid fék húrja nemcsak berepedhet, de be is szakadhat, vagy akár részlegesen/teljesen elszakadhat!
> A fékberepedés/fékszakadás következtében csípő, égő, lüktető, szúró fájdalom kíséretében elég intenzíven vérzik a helyi kapilláris erecskék megszakadása miatt.

Ha valakiben ez tudatosul is, de ő fél a műtéttől, de az aktus során ebből bekövetkező balesettől is, annyira ugyan nem fordul magába, mint mondjuk egy fitymaszűkületet magánál felismerő tinédzser, de annyira azért felstresszelheti, hogy az az alábbiakat eredményezze:
> önbizalomcsökkenés, önbizonytalanság, belső nyugtalanság, feszültség kialakulása aktus közben,
> pszichés félelem a fékszakadástól → önstresszelés
> merevedési zavarok → önstresszelés, teljesítménykényszer
> kapcsolat megromlása, szakítás.

Ha a féked csak annyira enyhén rövid, hogy nem is igen okoz problémát, nem is igen zavar, ne műtesd!

(OFF: >>>>>
Még a régi fórumhelyemen történt, hogy egy év különbséggel megkeresett >>priviben egy egypetéjű fiúikerpár mindkét tagja egymástól teljesen függetlenül, s a másik tudtán kívül.  A beköszönésük majdnem mindenben egyezett a másikéval, nem haboztak, fotót küldött mindegyik elemzésre a fitymafékjük. Mindketten úgy érezték, hogy a kantáruk rövid. Az öcs hamarabb keresett meg még 2010-ben, de ő aztán nem kívánt foglalkozni többé ezzel a problémával, így a kommunikáció megszakadt, nem egész 1 évre rá pedig a báty is magától megtalált. Felismerhető volt a hasonlóság, idővel pedig összeállt a kép náluk is a másikról, hogy igen, ő is megtalált engem. :-D

Őket is érdekelni kezdte az alul részletezett fékalávarrás, így megszerveztek egy közös vizsgálatot, amelynek során mindegyikőjüknél megállapítottuk, hogy a kantár rövid ugyan, de részletes elmondásukból ítélve inkább csak tudati szinten spannolták magukat mindketten, aktus során nem okozott gondot egyikőjüknél sem. Valójában tehát csak a tudat zavarta őket, hogy szerintük valami nincs rendben a dákóval odalenn… Rendben volt, csak bebeszélték maguknak, hogy nincs. :-)

A fékeket végül békén hagytuk. Azóta sincs hír arról, hogy esetleg elszakadt vagy átvágatták volna.
<<<<< :ON) 

Ha viszont zavar, és TÉNYLEG problémákat okoz a fék rövidsége, én azt szoktam javasolni, vizsgáljuk meg együtt, és beszéljük át, mi a pontos szituáció, és mik a lehetőségeid a megoldásra!?
Avagy… lássunk tisztán! :-)

*********************************************
— Kérdésed van?
— Megoldásra lenne szükséged?

>> SZÓLJ BÁTRAN ÉS SEGÍTÜNK!
*********************************************

 

MEGOLDÁSI MÓDOK, MŰTÉTI ELJÁRÁSOK…

A rövid fitymaféket nem lehet házilagosan megoldani! A kantárhúr nem rugalmas annyira, hogy azt maradandóan meg tudjon nyúlni, ezért csak orvosi beavatkozással, ún. “FRENULOTÓMIÁVAL” lehet a problémát orvosolni.

A beavatkozás műtéti beutalón szereplő OENO kódja:

56401 Frenulotomia penis

A Frenulotómia módjai:

♦  FÉKÁTVÁGÁS SZIKÉVEL
♦  ELEKTROKAUTERREL (elektromos szikével, égető eszközzel)
♦  CO2-LÉZERREL

… vagy egy Mo-n még nemigen ismert, igen egyszerű és ártalmatlan eljárással:
♦  FÉKALÁVARRÁSSAL

—————————————————————————

Vegyük hát akkor ezeket a módszereket sorra:

1.)   FÉKÁTVÁGÁS  SZIKÉVEL

Itt háromféle megoldási módról kell szót ejtenünk:
>  A   FÉKMEGHOSSZABBÍTÁSról
>  A   FÉKBEVÁGÁSról
>  A   FÉKKIVÁGÁSról/FÉKELTÁVOLÍTÁSról

  A   FÉK   MEGHOSSZABBÍTÁSA:

Ennek az eljárásnak a lényege, hogy a fék megmarad, csak megplasztikázzák, és hosszabb lesz. Ez nem mindenkinél valósítható meg, általában a vastagabb, szélesebb kiterjedésű, többhúros fékkel élő férfiaknál végzik el az alábbi módon:

Frenuloplasztika
Eme FRENULOPLASZTIKA során, helyi érzéstelenítést követően a beavatkozás során a féket hosszában két részre vágják, az így kapott részeknek a másik oldalihoz képest ellentétes végét behasítják. Az így Z-alakban bemetszett, ezáltal megkettőzött lebenyeket a két behasított végnél összevarrják, így a fitymafék hossza gyakorlatilag megduplázódik.

Creative Commons Licenc

►   A   FÉK   BEVÁGÁSA:

Úgy, mint az előzőnél is, a terület lefertőtlenítését, ill. helyi érzéstelenítését követően a fitymaféket annak két végén érfogóval elszorítják, majd ellentétes irányba húzva kifeszítik, és a féket 1x vagy többször szikével bevágják, vagy bevagdossák, végül a sebet behelyezett varratokkal összeöltik. (Felszívódó fonallal, vagy damilvarratal)

►   A   FÉK   KIVÁGÁSA/ELTÁVOLÍTÁSA:

Majdnem ugyanaz, mint az előző, csak itt az érfogók belső felénél vágnak bele a fékbe, majd a köztes fékszakaszt gyakorlatilag alávágják, és egy harmadik érfogóval kiemelik, majd a sebet összeöltik.

2.)   FÉKÁTVÁGÁS  ELEKTROKAUTERREL
            (Elektromos szikével, elektromos égető eszközzel)

Itt is úgy indul minden, akár a fék szikés bevágásánál, csak itt nem sima szikével, hanem elektrokauterrel égetik át a fék szöveteit.
Itt is keletkezik seb, de itt már van aki nem varrja össze, ebben az esetben a seb felrepedhet, és bevérezhet.
Íme maga a műszer:

EE OP Frenulum breve penis elektrokauterrel_

Fitymafékműtét elektromos szikével (elektrokauterrel)


Íme egy videó, hogyan is zajlik a frenulotómia:

KT Figyelem! (Egyéb veszély) _50x44A műtét után…

> min. 2 hétig nem szabad önkielégítést végezni, ill.
> min. 4 hétig nem szabad szexuális életet élni, mert felrepedhet a seb! Nincs kivétel!
> min. 6 hétig anális szexet is kerülni kell!

Ha alkudozni akarsz, azt saját egészségeddel teszed, de semmi értelme, mert a szervezeted nem racionálisan működik. Tehát, ha nem akarsz még +2–4 hét masztimegvonást kiharcolni magadnak, akkor VÁRD KI TÜRELEMMEL AZT A KÉT HETET, MÍG LETELIK! :-o

Jah,… és utána is CSAK ÓVATOSAN az első pár napig!

Még egy videó:

 

3.)   FÉKÁTVÁGÁS  CO2-LÉZERREL

Itt is az eddigi megismert kezdés:
> Terület lefertőtlenítése,
> Localis (helyi) érzéstelenítés,
> Két érfogóval kifeszíteni a frenulumot,
…és utána a lézer szépen nyomtalanul leégeti a féket, úgy, hogy még a helye sem látszik. Nem kapsz varratot sem, mert a CO2-lézer forraszt, így nem lesz seb, tehát nincs mit varrni.

Ettől függetlenül…

KT Figyelem! (Egyéb veszély) _50x44A műtét után…

> min. 7-10 napig nem szabad önkielégítést végezni, ill.
> min. 4 hétig nem szabad szexuális életet élni, mert a területen az összeforrasztott bőrréteg vékony, ezért hámosodnia kell!
> min. 6 hétig anális szexet is kerülni kell!
Itt sincs kivétel!

Ha alkudozni akarsz, azt saját egészségeddel teszed, de semmi értelme, mert a szervezeted nem racionálisan működik. Tehát, ha nem akarsz még +2–4 hét masztimegvonást kiharcolni magadnak, akkor VÁRD KI TÜRELEMMEL AZT A KÉT HETET, MÍG LETELIK! :-o

Jah,… és utána is CSAK ÓVATOSAN az első pár napig!

 

4.)   FÉKALÁVARRÁS

Ez egy pofonegyszerű módszer, amit Hollandiában előszeretettel alkalmaznak már a gyermekorvosok is. Teljesen veszélytelen, kockázatmentes, és még a helye is szép marad. PLUSZ,… itt nem kell lemondani az önkielégítésről sem! :-D
(Be van építve a gyógymódba… ;-) )

►   A   FÉKALÁVARRÁS  MÓDJA:
(Alábbiak a saját tapasztalataim!)

_ A területet elég lekenni vagy lefújni érzéstelenítővel, tűteszttel meg lehet győződni a terület fájdalomszintjéről, ill. az érzéstelenítés minőségének hatásfokáról.
_ Kb. 15-30 perc előkészítés utána a féket érfogókkal elemelve a pénisztesttől, hogy az azt rögzítő hártya kifeszüljön, és annak a pénisztesthez legközelebb eső, a hártya legmélyebb részén — ahol kapilláris erecskék sem igen vannak — orvosi damil sebészvarrattal átbökjük, és áthúzva rajta a damilt alávarrjunk, majd különböző technikákkal, különböző irányokba kihúzva megcsomózzuk a varratot néhányszor, elszorítva ezzel a kantár vérkeringését, és a benne futó idegpályákat is.
_ Szorgalmas utókezelés és fitymatágítás következtében a varratok elkocsonyásítják a területet, így azok dolguk elvégeztével úgy jó 7-14 legkésőbb 21 napon belül maguktól kiesnek, helyük pedig seb nélkül beszárad.

>>>>> ESETLEÍRÁS: >>>>>
István [(19) Nyíregyházáról] más segélykérők mellett úgy döntött, ő is bevállalja a fékalávarrást.
Az alapprobléma, amivel megkeresett, fitymaszűkület + óvszerproblémák voltak. Az óvszer uis a rövid fék+hosszú, vastag végű ormányszerű fityma miatt állandóan lecsúszott.

 

Személyes kivizsgálást követően megállapítottuk, hogy egyéb egészségügyi elváltozások mellett a fitymaféke is rövid, ezért átbeszéltük a lehetőségeit. Ő kíváncsi lett a fékalávarrásra, úgy döntött, “varrjunk bele”.
A problémáját bonyolította, hogy nagyon rövid volt a fitymaféke, emellett 4cm-es fitymatúltengése ill. minimálisan érezhető fitymaszűkülete kissé megnehezítette olykor előbőre hátrahúzva tartását, így a fékalávarrást 2x kellett rajta elvégezni, amit toleránsan, és maximális önfegyelemmel, mégis jókedvvel viselt együttműködésünk ideje alatt.
A két ambuláns kisbeavatkozás alatt szerzett tapasztalataimat ill. az elvégzett munka részeredményét az alábbi saját készítésű fotómontázsomon láthatjátok páciensünk hozzájárulásával, amit ezúton is köszönünk neki!
FÉKALÁVARRÁSFelső sor:   Az 1. beavatkozás utáni képek  a fitymafékbe beültetett varratokkal. Főleg a középső és a jobboldali képen látható, hogy a varratok arra az időre, amíg bent vannak, még jobban összehúzzák a fitymaféket, mint amennyire az egyébként is rövid, így a makkot még jobban előrebiccenti, bebólinttatja.
Alsó sor:   A 2. beavatkozás képei. Jól látszik az az 1. beavatkozásnak végeredménye a páciens húgycsőnyílása alatti, de az újonnan beültetésre váró varratok és a húgycsőnyílás közti területen. A varratok nagyon szép munkát végeztek, látszik, hogy semmi nyoma nem maradt ott semminek a fitymafék is szövődménymentesen száradt le, ez főleg a jobboldali képen látható.

Megjegyzés:   A képen látható pénisz húspénisz.

KT Figyelem! (Egyéb veszély) _kék _50x44FONTOS!!!
ILYEN BEAVATKOZÁST SOHA NE VÉGEZZ EL SAJÁT SZAKÁLLADRA! Egyszerű eljárás ugyan, de laikusként ha rosszul csinálsz valamit, KÁRT OKOZHATSZ!
Ha problémád van, KÉRJ SEGÍTSÉGET és
BÍZD EZT HOZZÁÉRTŐ SZAKEMBEREKRE!!!

*********************************************
— További részletekért, infókért, szükség esetén a számodra legmegfelelőbb megoldás megkereséséért és kiválasztásáért…

>> SZÓLJ BÁTRAN ÉS SEGÍTÜNK!
*********************************************

 Creative Commons Licenc

Oldal létrehozva        :   2015. 05. 10. — 19:12  BszntSchm
Utoljára oldalfrissítés:   2015. 05. 10. — 19:12

___________________________________________________________________
A FITYMA.NET weboldal teljes egészében a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licensze alatt áll.

Mielőtt kimásolnál, beszúrnál, felhasználnál bármit is az oldal tartalmából, tájékozódj, mit tartalmaz ez, mert ellenkező esetben a felhasználás jogát megvonhatjuk tőled, és a helytől, ahová beszúrod! Megértésedet köszönjük!

Creative Commons Licenc

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

…ha nincs, aki segít, amikor gond van a péniszeddel, fitymáddal! ☺ » Fitymaszűkület, rövid fitymafék, fityma letapadás, fitymatágítás, LS, Lichen Sclerosus, hypospadiasis,… | Nem ciki beszélni róla! Kérdezz bátran! Hasznos tanácsok fiúknak és férfiaknak, pároknak, fiús szülőknek és MINDENKINEK!